Epilering Diatermi

Effektiv hårborttagning med Blend epileringsteknik

Epilering med diatermi är en banbrytande metod för permanent hårborttagning som vi på Skinboost Clinic använder för att ge dig det bästa resultatet. Den här tekniken har revolutionerat hur vi bekämpar oönskad hårväxt och har blivit ett säkert och effektivt alternativ till andra metoder som vaxning, rakning eller användning av kemiska produkter. Epilering är ett optimalt val vid enstaka hårstrån i ansiktet eller vid hormonell behåring.

Hur fungerar det

Epilering innebär permanent hårborttagning med steril engångsnål och med en speciell diatermipenna appliceras högfrekvent elektrisk ström på individuella hårsäckar. Denna ström förstör hårsäcken permanent och förhindrar ny hårväxt. Vi använder Blend, som är den epileringsteknik som genom både värme och lut hjälper till att koagulera och fräta de hårväxtproducerande cellerna.

En engångsnål med både likström, (Elektrolys), och växelström, (Thermolys), förs in i hårfollikeln till rätt djup. Elektrolysen bildar lut som fräter i vävnaden och Thermolysen bildar värme som koagulerar hårcellerna. Det tar ca 5 sekunder per hårstrå.

Blend tar effektivt död på hela hårsäcksstrukturen och det krävs oftast enstaka behandling per hårsäck. Antalet behandlingar beror därför på hur mycket hårväxt som ska behandlas. Alla hårsäckar är heller inte aktiva vid ett och samma tillfälle. Det krävs kontinuerliga behandlingar för att nå alla hårsäckar inom samma yta.

Före behandling

Rör inte hårväxten. Håren bör vara ca 3 mm långa. Sola inte i direkt samband med behandlingen. Använd inte syror, retinoler eller andra aktiva ingredienser.

Efter behandling

Behandlingen svider lite och en del kan uppleva obehag. Du kan applicera Emla bedövningssalva 30 min innan behandlingen.

Efter behandling

Efterbehandla tills rodnaden lagt sig med kylbalsam eller Aloe Vera gel som är läkande. Utsätt inte huden för annan irritation eller starka preparat så länge huden är irriterad. Inte heller UV-ljus. Spf skall användas på hud med irritationer så länge som irritationerna är synliga, detta för att undvika hyperpigmentering det vill säga ökad pigment i det behandlade området.
Eventuella bieffekter av epilering
Epilering är en permanent hårborttagningsmetod som fungerar bra i ansiktet och på hela kroppen men något som är bra att veta är att huden kan bli irriterad, röd och svullen, vilket är övergående, liksom att hårsäcksinflammation kan förekomma. Eftersom huden penetreras med nål kan runt enstaka hårsäckar eventuell ärrbildning uppstå, men denna bieffekt är ovanlig.

Boka tid

På Skinboost Clinic strävar vi alltid efter att erbjuda våra kunder den högsta kvaliteten på våra skönhetsbehandlingar. Epilering med diatermi är inget undantag. Vår moderna och avslappnande klinik är utrustad med de senaste teknikerna och vi använder endast de mest pålitliga produkterna. Din säkerhet och komfort är vårt främsta mål.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå